FRUKOST
Det är väldigt vanligt med soppor, gröt eller baguette till frukost. Här är tre exempel på tradtionell vietnamesisk frukost som jag har ätit de senaste dagarna!

Bánh Đa Cua- Bruna risnudlar med grönsaker, en del fläsk, chili, nötter och små biffar gjorda av krabbkött.
Phở- En smakrik nudelsoppa som har kokats länge med kött och kryddor. Det finns många sorters av nudelsoppor gjorda med olika kött (oftast nötkött eller kyckling). Pho serveras vanligtvis i skålar med vårlök, skivade nötköttbitar och buljong.

Cháo- Det finns också en mängd olika buljonger som används och det kan vara kött, anka, slaktbiprodukter, fisk, etc. som tillagas med ris (risgröt).

Bánh mỳ ruốc - Baguette med räkpasta.

Bánh Đa Cua- Bruna risnudlar med grönsaker, en del fläsk, chili, nötter och små biffar gjorda av krabbkött.

Phở- En smakrik nudelsoppa som har kokats länge med kött och kryddor. Det finns många sorters av nudelsoppor gjorda med olika kött (oftast nötkött eller kyckling). Pho serveras vanligtvis i skålar med vårlök, skivade nötköttbitar och buljong.

Cháo- Det finns också en mängd olika buljonger som används och det kan vara kött, anka, slaktbiprodukter, fisk, etc. som tillagas med ris (risgröt).

Bánh mỳ ruốc - Baguette med räkpasta.
Kommentarer
Trackback